TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Nieuws

Zoek op trefwoord

Belangrijk voor reizen via de Verenigde Staten (USA)!

Reis je naar of via de USA? Houd er dan rekening mee dat je toestemming moet aanvragen om af te mogen reizen naar een 'point of entry' in de Verenigde Staten via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Dit geldt niet alleen voor reizigers die in de USA een stopover maken, maar ook voor reizigers die alleen een overstap hebben. Voor deze ESTA aanvraag wordt een bedrag van 14 US$ in rekening gebracht. Kijk voor meer informatie over de aanvraagprocedure op de officiële ESTA website en op de website van het consulaat:

https://esta.cbp.dhs.gov/

http://amsterdam.usconsulate.gov/visa_waiver_program2.html

Houd er tevens rekening mee dat de Amerikaanse ‘Transportation Security Administration’ (TSA) uit veiligheidsoverwegingen ongeveer 10% van alle bagage onderzoekt. Koffers en andere bagage worden geopend en zonodig worden sloten geforceerd. TSA acht zich niet aansprakelijk voor eventuele schade aan koffers en andere bagage.

Reizigers die langer dan 24 uur in de USA verblijven dienen in opdracht van ‘U.S. Customs and Border Protection’ (CBP) de gegevens van hun verblijfplaats in de Verenigde Staten door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Deze gegevens moeten uiterlijk bij het inchecken aan de luchtvaartmaatschappij doorgegeven worden. Het hiervoor benodigde formulier kan hier worden gevonden. Wanneer de luchtvaartmaatschappij de gegevens al voor het inchecken wil ontvangen, dan zullen we je daarover informeren. Het niet (correct) doorgeven van deze gegevens kan onder andere leiden tot het weigeren van toegang tot de USA.

Publicatiedatum: 1-9-2010
Rubriek: Nieuws Volgende item

Heb jij een tip voor de nieuws sectie?

Neem dan contact met ons op!