TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Canada

Zoek op trefwoord

Over zwarte beren en grizzlies in de Rockies!

Ken je het gevoel van vrijheid? Van luidkeels mee te zingen met ‘Born to be Wild’ en op de highway te rijden met een prachtig landschap rondom je? Nergens kan je dat zo goed als in Canada! Dit jaar kozen we ervoor om rond te trekken met de campervan om de reis haalbaar te maken met onze 2 kids.

Vancouver, dat het label draagt één van de meest leefbare steden ter wereld te zijn, is de eerste stop. Ik ben ervan overtuigd dat de leefbaarheid van een stad valt of staat met de stukjes groen binnen het bereik van de stad. Granville Island en Stanley Park zijn hier de perfecte invulling van. Granville Island heeft ook hele leuke shops en een versmarkt. De stad nodigt uit om gezellig in rond te slenteren. De zee langs de ene kant, de bergen langs de anderen lokken je voor je verdere trip. We halen onze camper op, een groot formaat van wel 8,5 meter lang, en dan gaat het richting....

....Vancouver Island. De weergoden zijn ons goed gezind. In onze Rough Guide staat dat je hier eerder komt voor 'stormwatching' dan voor 'sunbathing'. Wij doen het laatste toch! De Pacific Ocean strekt zich voor kilometers uit aan een prachtig wit strand, Long Beach. Voor diegenen die orka’s en dolfijnen willen spotten is het zeker de moeite een keertje te zien naar de boottrips van Port Hardy naar Bella Coola of naar Port Rupert.

Onderweg naar de Rocky Mountains, pikken we Wells Gray National Park mee. Wandelend met de kids in de draagrugzak zien we 2 prachtige watervallen! 's Morgens zien we 2 zwarte beren zomaar grasknabbelend langs de weg!! Toch effie blij dat we in de auto zitten. De infofolders hoe om te gaan met een grizzly zeggen steevast ‘Play dead’: een grizzly eet immers geen kadavers. Bij een zwarte beer echter moet je je heel groot maken en veel lawaai maken. Ik zie het mij al vragen, mijnheer de beer: “Behoort u tot de zwarte beren of de grizzlies?”

Mount Robson, de hoogste top in de Rockies toont zich machtig! We doen een wandeling tot aan Kinney Lake. We settelen ons op de camping in Jasper. De ground squirrels zijn er massaal aanwezig, een ideaal amusement voor kids. Daarna is het tijd voor de Icefields Parkway. Deze draagt de naam om werelds 'ultimate drive' te zijn. De natives noemden hem 'wonder trail'. Halfweg vind je de Columbia Icefields, de grootste ijsvlakte in de Rockies die zo'n 350 km² omvat. Je passeert ook nog langs de Athabasca Falls en Peyto Lake dit laatste zo smaragdblauw is als 'in de brochures’. Lake Louise, Yoho en dan via Bow Valley Parkway richting Calgary sluiten onze reis af.


Geschreven door: Katleen van Rossem

TunaFish vindt voor jou het beste vliegticket!
TunaFish heeft voor jou de beste reisverzekering!
Je hotel & hostel vind je via TunaFish!
TunaSpecial lidmaatschap: aanrader voor iedere reiziger!