TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Marokko

Zoek op trefwoord

Een typisch Marokkaanse nacht in de grootse Sahara!

Duizenden of nee, miljoenen sterren aan de zwarte hemel, de wind die over de zand duinen raast en verder helemaal niets? Ik kan van geluk spreken dat ik me heb gewaand in de wondere wereld van ‘duizend en één nachten’ en dat op een hele bijzondere manier. Het begon allemaal in de fantastische Arabische wereld in Marrakech. Vele mensen zijn wel bekend met het Djemaa el Fna plein en de daaromheen liggende souks van Marrakech. Wij wilde meer…

Ik en mijn reisgenoot besloten op de bonnevoi naar het oosten te reizen, de Sahara in. Van Marrakech pakte we de bus die overigens al wegreed toen we in probeerden te stappen, naar Ouarzazate. Ouarzazate is een van de grotere steden aan de rand van de Sahara. Om een beetje tussen de mensen op te gaan besloten we een sjaal te kopen en die lieten we door de vriendelijke winkeleigenaar om ons hoofd heen knopen.

Een muntthee drinken in een van de ‘theehuisjes’ betekent nooit alleen maar thee drinken, hier komt echte gastvrijheid bij kijken. De eigenaar komt erbij zitten en verteld over de grootsheid en oneindigheid van de Sahara en wij als backpackers zijn dan één en al oor. Na de mooie en spannende verhalen komt meneer Touareq erbij zitten en nodigt ons uit voor een etentje met zijn familie. Thuis komt de Shisha tevoorschijn en wordt er gelachen, gekletst en de reis van de volgende dag gepland. De volgende dag worden we zowaar meegenomen op een korte trip door de Sahara. ’s Ochtends staan de kamelen al voor de deur en na even te hebben getankt (ook de kamelen moeten eten) reizen we vanuit M’Hamid de grote overweldigende Sahara in.

Al gauw wordt het erg heet en zetten we een tentje op. Met z’n allen maken we Tagine, wat tot hilariteit leidt bij ons Marokkaans gezelschap. Ze hebben nog nooit twee vrouwen meegemaakt die geen Tagine kunnen voorbereiden! Gelukkig zijn we snelle leerlingen en genieten we uiteindelijk met z’n allen van een geweldig diner, een welverdiend wijntje en ook de Shisha komt weer tevoorschijn en dat tijdens een onbeschrijvelijk mooie zonsondergang. En dan verschijnen één voor één de sterren aan de hemel. Zoveel heb ik er nog nooit gezien, na een tijdje wordt zelfs de Melkweg zichtbaar. Een schouwspel dat nog altijd op mijn netvlies staat geprint. Ik voel me de prinses van de wereld, de gelukkigste persoon op aarde. De stilte, de schitterende sterren en de oneindigheid van het universum dragen bij aan dit intens gelukkige gevoel, een gevoel wat niet te beschrijven is maar alleen te ervaren.

Geschreven door: Milene van Arendonk

TunaFish vindt voor jou het beste vliegticket!
TunaFish heeft voor jou de beste reisverzekering!
Je hotel & hostel vind je via TunaFish!
TunaSpecial lidmaatschap: aanrader voor iedere reiziger!