TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Vliegtickets (FAQ)

Zoek op trefwoord

Hoe vind ik het beste en/of goedkoopste vliegticket?

--------------------  --------------------  -------------------- --------------------  --------------------

Let op!: belangrijk bericht over de dienstverlening van TunaFish!

--------------------  --------------------  -------------------- --------------------  --------------------

TunaFish helpt je in drie stappen het meest geschikte vliegticket te vinden:

  1. Geef de gewenste route en reisdata aan ons door via een vliegticket advies aanvraag.
  2. TunaFish stuurt je (meestal binnen 24 uur) een vrijblijvend advies per e-mail.
  3. Is het advies (evt. na aanpassing) naar wens....dan kan je ticket geboekt worden!

Tip: via het TunaSpecial lidmaatschap krijg je korting op je vliegtickets!

Allereerst zul je natuurlijk moeten bepalen welke route je per vliegtuig wilt afleggen en op welke reisdata je de verschillende trajecten (ongeveer) wilt vliegen. Een route waarmee je 'kris kras' over de wereld vliegt is meestal een stuk duurder dan een route waarbij je min of meer in één rechte lijn vliegt. Ook vliegen in drukke reisperiodes (jul/aug + dec/jan) is vaak duurder, dus probeer deze maanden te vermijden!

Houd daarnaast rekening met de visum-eisen van de verschillende landen, soms kan het goed plannen van de reisdata een visumaanvraag overbodig maken! Aangezien je bij het inreizen van een land vaak verplicht bent om via een 'onward ticket' te bewijzen dat je het land binnen de maximale reisduur weer verlaat, is het raadzaam om ook hier rekening mee te houden bij het bepalen van je route en reisdata. Meer informatie over de visa en maximale reisduur kun je krijgen bij de desbetreffende ambassade of de visumdienst.

In de vliegtickets sectie kun je voorbeelden vinden van reisschema's en tarieven naar verschillende bestemmingen. Deze tarieven en reisschema's zijn gebaseerd op eerdere adviezen aan onze reizigers. Het betreft hier dus geen online boekingsmodule, waar je altijd de actuele beschikbaarheid ziet staan. Hierdoor kan het voorkomen dat je voor jouw route en reisdata geen 'match' kunt vinden. Deze sectie is voornamelijk bedoeld om je een prijsindicatie te geven voor de gewenste route (meerdere bestemmingen invoeren is mogelijk!).
 
Wanneer je een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen van een vliegticket voor de door jou gewenste route en reisdata dan kun je een vliegticket advies aanvragen. Wij gaan dan op basis van de door jou ingevulde reiswensen aan de slag en sturen je per e-mail een advies toe met een overzicht van de tickets (tarief + reisschema) die het beste aan je reiswensen voldoen.

Via onze unieke 'Beste ticket garantie!' vinden wij voor jou gegarandeerd het beste (en/of goedkoopste) vliegticket. Houd er rekening mee dat wij ons bij het advies baseren op de informatie die jij opgeeft, dus hoe meer info van jou, hoe beter ons advies!

Het vergelijken via meerdere aanbieders is zeker aan te raden. Een website zoals www.skyscanner.nl kan je hierbij helpen. Let er wel op dat je geen appels met peren vergelijkt. Veel aanbieders voegen in de boekingsfase nog allerlei toeslagen toe, soms zelfs na het invullen van de naamsgegevens. Bij TunaFish weet je voordat je gaat boeken waar je aan toe bent qua kosten, dus bij TunaFish geen verrassingen!

Kijk daarnaast niet alleen naar de prijs van het ticket, maar ook naar de kwaliteit van de aanbieder. Wist je bijvoorbeeld dat bij veel aanbieders je vliegticket niet standaard gedekt is tegen een faillissement van de luchtvaartmaatschappij? Of dat je voor extra services (bv. maaltijdvoorkeur) moet bijbetalen? En heb je wel uitgezocht of je ticket wijzigbaar is? Bekijk ook de wijzigingskosten die een aanbieder rekent voor het tijdens de reis wijzigen van je vliegticket (gemiddeld wijzigen onze reizigers minimaal 1x tijdens hun reis!). Onze 'checklist vliegticket aanbieders' kan je helpen bij het vergelijken van vliegticket aanbieders.

Heb je na het lezen van de bovenstaande informatie onze hulp nodig bij de zoektocht naar het meest geschikte vliegticket? Neem dan contact met ons op!

Rubriek: Vliegtickets Volgende vraag

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Kies een andere rubriek of neem contact met ons op!