TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Vliegtickets (FAQ)

Zoek op trefwoord

Kan de luchtvaartmaatschappij het reisschema wijzigen?

Het is altijd mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij een vluchtschema wijzigt. Je zult hier flexibel mee om moeten gaan, want het kan betekenen dat je een paar dagen meer of minder op een (ongeplande) bestemming dient door te brengen. Indien een dergelijke wijziging invloed heeft op een door jou geboekte accommodatie of plaatselijke rondreis, dan draagt de luchtvaartmaatschappij hier (helaas) geen verantwoordelijkheid voor.

Er zijn wel Europese regels voor vertraging, annulering en overboeking van vluchten. In deze regels staat welke rechten je hebt als passagier. Indien er sprake is van vertraging en/of annulering van je vlucht, dan kan het zijn dat je recht hebt op een financiële compensatie. Houd er rekening mee dat financiële compensatie meestal alleen mogelijk is bij annuleringen die binnen twee weken voor vertrek door de luchtvaartmaatschappij worden doorgevoerd.

Mocht er voor vertrek een schemawijziging optreden, dan geven wij die aan je door. Aangezien de luchtvaartmaatschappij het reisschema van ons overneemt op het moment dat je bent vertrokken, worden schemawijzigingen na vertrek niet altijd meer aan ons doorgegeven. We raden je dan ook aan om na vertrek je vluchten bij de luchtvaartmaatschappij te herbevestigen om van eventuele wijzigingen op de hoogte te zijn.

Ga nadat er een schemawijziging is doorgevoerd altijd even langs de balie van de luchtvaartmaatschappij (bv. op de luchthaven voor het inchecken). Het kan namelijk noodzakelijk zijn om het e-ticket aan te passen n.a.v. het nieuwe reisschema. Mocht het gewenst zijn dat wij dit voor je regelen, dan horen we dat natuurlijk graag. Houd er rekening mee dat we hiervoor €35,- euro per ticket aan administratiekosten in rekening brengen.

Rubriek: Vliegtickets Volgende vraag

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Kies een andere rubriek of neem contact met ons op!