TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Vliegtickets (FAQ)

Zoek op trefwoord

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

De maximaal toegestane hoeveelheid ruimbagage die je op je vlucht kunt meenemen staat op je e-ticket vermeld. Wanneer hier '2pc' of '2 pieces' staat, dan is het toegestaan om twee stuks ruimbagage van maximaal 23 kg. per stuk in te checken. Wanneer er '20 kg' staat, dan is maximaal 20 kg. ruimbagage toegestaan. Op de meeste internationale vluchten is maximaal  20 kg. toegestaan. Voor vluchten naar de USA geldt in de regel het 'two piece concept' (2pc), wel wordt er door steeds meer maatschappijen een toeslag voor het 2e stuk bagage gerekend.

Naast de ruimbagage mag je ongeveer 5 kilo per persoon aan handbagage meenemen. De maximale afmeting (lengte + breedte + hoogte) van deze bagage mag de 110 cm niet overschrijden. Een tas van 50 cm x 30 cm x 30 cm is dus toegestaan.

Houd er rekening mee dat afwijkende bagage (bv. surfboard, fiets, duikuitrusting) meestal voor vertrek moet worden aangevraagd bij de luchtvaartmaatschappij. Hier wordt in veel gevallen een extra bagagetoeslag voor in rekening gebracht. We raden je aan om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen als je dergelijke zaken wilt meenemen.

Neem je meer bagage mee dan is toegestaan, dan wordt voor iedere extra kilo het overbagagetarief in rekening gebracht. Deze toeslag is afhankelijk van het gewicht, de afmetingen en de inhoud van de (extra) bagage. Overbagagetarieven zijn meestal erg hoog, houd rekening met bedragen van €30,- tot €50,- per kilo per enkele reis.

Rubriek: Vliegtickets Volgende vraag

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Kies een andere rubriek of neem contact met ons op!