TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Vliegtickets (FAQ)

Zoek op trefwoord

Ik moet mijn vliegticket annuleren. Hoe werkt dat?

Ieder tarief heeft zijn eigen voorwaarden en de daaraan verbonden kosten voor het annuleren van de reservering. Tenzij op je reserveringsbevestiging anders wordt aangegeven is er bij annulering meestal geen restitutie mogelijk. Deze voorwaarden worden door de luchtvaartmaatschappij bepaald. Naast de annuleringskosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt, brengen wij voor het annuleren van een reservering €45,- per ticket aan administratiekosten in rekening (alleen als er restitutie mogelijk is).

Wanneer je geen gebruik kunt maken van je ticket dan kun je ons schriftelijk (mag per e-mail) verzoeken om de reservering te annuleren. Wij zullen je vervolgens informeren over de annuleringsvoorwaarden van het ticket en indien mogelijk bij de luchtvaartmaatschappij een aanvraag tot restitutie van de reissom indienen. Houd er rekening mee dat een gemiddelde restitutie aanvraag via de luchtvaartmaatschappij zo'n drie maanden in beslag neemt.

Veel tickets zijn 'non refundable', wat betekent dat je bij annulering geen restitutie van de luchtvaartmaatschappij ontvangt (er is sprake van 100% annuleringkosten). Ook bij een 'non refundable ticket' kan er soms toch een (gedeeltelijke) tax refund worden aangevraagd. Het is dus altijd raadzaam om je ticket te annuleren als je er geen gebruik van maakt.

Een annulering moet sowieso zijn doorgevoerd voordat de geboekte reisdata verstreken zijn. Aangezien luchtvaartmaatschappijen in het weekend vaak minder goed bereikbaar zijn, kan een annulering door ons alleen op doordeweekse dagen worden doorgevoerd. Wanneer je bij een annulering kort voor vertrek TunaFish niet (meer) kunt bereiken, neem dan rechtstreeks contact op met de luchtvaartmaatschappij om je annulering door te geven.

Wanneer de reden van annulering gedekt wordt door je annuleringsverzekering, dan kun je het bedrag dat je niet van de luchtvaartmaatschappij retour ontvangt zelf via je annuleringsverzekering declareren. De hiervoor benodigde creditfactuur kunnen wij op verzoek naar je toesturen.

Heb je na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen over het annuleren van je ticket? Neem dan even contact met ons op!

Rubriek: Vliegtickets Volgende vraag

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Kies een andere rubriek of neem contact met ons op!