TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Vliegtickets (FAQ)

Zoek op trefwoord

Wat is de Vliegticket Garantie verzekering?

Zoals veel reizigers (helaas) niet weten geeft de SGR garantieregeling alleen dekking bij zogenaamde pakketreizen en niet bij losse vliegtickets. Dat betekent dat je in het geval van een faillissement van de luchtvaartmaatschappij geen aanspraak kunt maken op het SGR garantiefonds. TunaFish sluit daarom bij boeking van ieder vliegticket een Vliegticket Garantie verzekering af. Je betaalt hiervoor bij boeking een vast bedrag per ticket.

De Vliegticket Garantie verzekering garandeert de terugbetaling van de ticketprijs in het geval van een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.  Op het moment dat een luchtvaartmaatschappij voor vertrek failliet wordt verklaard, ontvang je de betaalde ticketprijs retour, tot een maximum van €1.500,- per ticket. De bij boeking betaalde reserveringskosten en premies voor optionele verzekeringen (bv. annuleringsverzekering) worden niet vergoed.

Wanneer het faillissement van de luchtvaartmaatschappij optreedt nadat je bent vertrokken, dan wordt de ticketprijs voor (directe) terugkeer naar de plaats van vertrek (tot maximaal €1.500,- per ticket) vergoed. Daarnaast heb je recht op een vergoeding van maximaal €250,- voor onvoorziene reis- en verblijfkosten.

Houd er rekening mee dat de Vliegticket Garantie Verzekering niet geldt voor de luchtvaartmaatschappijen op deze lijst.

Rubriek: Vliegtickets Volgende vraag

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Kies een andere rubriek of neem contact met ons op!