TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Reisverzekeringen (FAQ)

Zoek op trefwoord

Hoe vind ik de ideale reisverzekering?

--------------------  --------------------  -------------------- --------------------  --------------------

Let op!: belangrijk bericht over de dienstverlening van TunaFish!

--------------------  --------------------  -------------------- --------------------  --------------------

TunaFish helpt je in drie stappen de meest geschikte reisverzekering te vinden:

  1. Lees de onderstaande (belangrijke!) informatie goed door.
  2. Maak een premieberekening op basis van jouw reisduur en de gewenste dekking.
  3. Sluit de gewenste reisverzekering af!

Tip: via het TunaSpecial lidmaatschap krijg je korting op je reisverzekering!

Bij het kiezen van een reisverzekering is het belangrijk om rekening te houden met het doel van je reis (bv. vakantie & reizen, stage, studie, werken, vrijwilligerswerk of aupair), de maximale reisduur, de dekking van je ziektekostenverzekering en de risico's die je wilt verzekeren. Houd er rekening mee dat je tijdens je reis niet kunt switchen van reisverzekering, dus het maken van de juiste keuze voordat je vertrekt is zeer belangrijk!

Veel doorlopende reisverzekeringen zijn niet geschikt voor een (lange) reis, maar gericht op korte vakanties (bv. twee weken naar Frankrijk). Vaak zijn er daarom beperkingen gesteld aan de maximale reisduur (bv. maximaal 30 of 60 dagen), aan de landen die je kunt bezoeken (bv. alleen in Europa) of aan de reisdoelen (bv. geen dekking bij stage of vrijwilligerswerk). Ook de overige dekkingen (S.O.S., reisbagage, ongevallen, rechtsbijstand en aansprakelijkheid) zijn vaak minder toegespitst op (lang) reizen en hierdoor minder geschikt voor reizigers.

Een reisverzekering die zich specifiek richt op 'de reiziger' en tevens gebruikt kan worden bij (vrijwilligers)werk, studie en stage in het buitenland is in de meeste gevallen de beste keuze voor reizigers die voor langere tijd op reis gaan. TunaFish vindt voor jou de beste verzekering!

Enkele voordelen van onze reisverzekeringen zijn:

  • Geschikt voor lange reizen (tot zelfs 4 jaar!)
  • Dekking tijdens reizen, studie, stage of (vrijwilligers)werk!
  • Ook dekking mogelijk wanneer je tijdens de reis geen zorgverzekering hebt!
  • Nagenoeg alle sporten en/of activiteiten zijn te verzekeren!

Via TunaFish kun je drie verschillende aflopende (backpack) reisverzekeringen afsluiten:
Daarnaast hebben we een zeer flexibele doorlopende reis- en annuleringsverzekering:
Wanneer je bij het maken van een premieberekening het doel van je reis aangeeft, dan worden in de zoekresultaten alleen verzekeringen getoond die dekking geven voor dat reisdoel. Ga je werken tijdens je reis (ook stage / vrijwilligerswerk!)? Lees dan hier welke werkzaamheden wel of niet gedekt zijn.

Vul daarna in de premieberekening je vertrekdatum en laatste reisdatum in. De premies worden dan automatisch berekend o.b.v. de ingevulde reisduur. Wanneer je via de 'Meer info' link doorklikt naar de detailpagina van een reisverzekering, dan zie je tevens de maximale reisduur van de gekozen reisverzekering staan. Wanneer jouw reis langer zou kunnen gaan duren, kies dan voor een verzekering met een langere maximale reisduur!

Vervolgens kun je in de premieberekening een keuze maken voor de medische kosten dekking, ook kun je hier aangeven of je annuleringskosten wilt meeverzekeren. Kies vervolgens de gewenste dekking voor S.O.S.-kosten, bagage, ongevallen, rechtsbijstand en aansprakelijkheid....en je kunt de gewenste verzekering gelijk online aanvragen!

Meer informatie over de verschillen tussen de door ons aangeboden reisverzekeringen kun je vinden in de 'Vergelijking (backpack) reisverzekeringen' (pdf). In deze pdf staat ook een korte uitleg over de verschillende rubrieken, zoals S.O.S.-kosten, reisbagage, reisongevallen, rechtsbijstand, aansprakelijkheid, medische kosten en annuleringskosten.

Heb je na het lezen van de bovenstaande informatie onze hulp nodig bij de keuze van de voor jou meest geschikte reisverzekering? Neem dan contact met ons op!

Rubriek: Reisverzekeringen Volgende vraag

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Kies een andere rubriek of neem contact met ons op!