TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Reisverzekeringen (FAQ)

Zoek op trefwoord

Kan ik annuleringskosten verzekeren via mijn reisverzekering?

Bij zowel de Special ISIS verzekering, de Globetrotter Verzekering als de Lang-op-Reisverzekering is het niet mogelijk om annuleringskosten mee te verzekeren. Wel kun je eventueel een losse annuleringsverzekering afsluiten (afzonderlijk van je reisverzekering).

Bij de Doorlopende Verzekering voor Reizen kun je annuleringskosten wel meeverzekeren. Het verxzekerde bedrag bedraagt dan maximaal €1.500, p.p. per reis*, daarnaast kies je voor de Annulering of Allrisk Annulering dekking. 

Via de 'doorlopende Annulering' dekking zijn de kosten van een eventuele annulering en de kosten van ongebruikte reisdagen verzekerd. Houd er wel rekening mee dat je alleen aanspraak kunt maken op deze dekking bij omstandigheden die in de polisvoorwaarden genoemd worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ernstige ziekte en/of overlijden van naaste familie (ook 3e graad!). De vergoeding bedraagt dan 100% van de annuleringskosten.

Via de unieke 'doorlopende Allrisk Annulering' dekking kun je aanvullend op de in de polisvoorwaarden genoemde omstandigheden helemaal zelf bepalen om welke reden je wilt annuleren. Er dient wel sprake te zijn van een aantoonbare reden die voor jou persoonlijk belangrijk is. Deze reden moet buiten je schuld en onvoorzien zijn. Bijvoorbeeld als je beste vriend(in) ernstig ziek wordt of als je een (her)tentamen moet maken en daardoor niet op reis kunt. Je krijgt dan 75% van de annuleringskosten vergoed. De omstandigheden 'geen zin', 'slecht weer', een faillissement van de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij en een calamiteit waarvoor het Calamiteitenfonds een vergoeding geeft zijn geen geldende redenen om aanspraak te maken op de Allrisk Annulering dekking.

Let op: een (losse) annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na boeking worden afgesloten!

* Maximaal €6.000,- per polis per jaar.

Rubriek: Reisverzekeringen Volgende vraag

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Kies een andere rubriek of neem contact met ons op!