TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Reisverzekeringen (FAQ)

Zoek op trefwoord

Ben ik verzekerd tijdens werkzaamheden op reis (ook bij vrijwilligerswerk)?

Bij zowel de Special ISIS verzekering, de Globetrotter Verzekering als de Lang-op-Reisverzekering zijn werkzaamheden die niet meer dan een normaal risico met zich meebrengen tijdens de reis gedekt. Ook vrijwilligerswerk, stage of studie in het buitenland valt bij deze reisverzekeringen onder de dekking (mits niet meer dan een normaal risico).

Houd er bij de Special ISIS verzekering wel rekening mee dat deze verzekering qua werk alleen vakantiewerk, work & travel of vrijwilligerswerk verzekert. Een expat/emigrant of iemand die werkt op basis van een lokale arbeidsovereenkomst en een salaris krijgt dat hoger is dan een modaal salaris in dat land kan niet via de Special ISIS verzekering verzekerd worden.

Bij de Doorlopende Verzekering voor Reizen is het niet toegestaan om te werken tijdens de reis. Vrijwilligerswerk of een stage die onderdeel is van een voltijdstudie, is wel gedekt. Vrijwilligerswerk wordt in dit verband gezien als werk waarvoor je niet betaald krijgt en wat je niet verplicht bent om te doen. Mocht je twijfelen of jouw activiteit als 'vrijwilligerswerk' of 'werken' wordt gezien, neem dan contact met ons op.

Wanneer je werkzaamheden (ook vrijwilligerswerk!) gaat doen met een verhoogd risico, dan geven de Special ISIS verzekering, de Lang-op-Reisverzekering en de Doorlopende Verzekering voor Reizen hiervoor geen dekking. Voorbeelden van werkzaamheden met een verhoogd risico zijn technische werkzaamheden, offshore werk, journalistieke werkzaamheden, uitvoerende bouwwerkzaamheden, werken met gevaarlijke machines, medische werkzaamheden, werken met wilde dieren en overige werkzaamheden voor zover hieraan bijzondere arbeids- of bedrijfsgevaren zijn verbonden.

Bij de Globetrotter Verzekering kunnen we werkzaamheden met een verhoogd risico in sommige gevallen wel meeverzekeren, hiervoor betaal je dan een extra beroepentoeslag. We raden je aan contact met ons op te nemen als je hier informatie over wilt ontvangen.

Wil je weten welke reisverzekering voor het (vrijwilligers)werk dat je gaat doen de beste keuze is? Neem dan contact met ons op!

Rubriek: Reisverzekeringen Volgende vraag

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Kies een andere rubriek of neem contact met ons op!