TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Reisverzekeringen (FAQ)

Zoek op trefwoord

Wat is het verschil tussen de medische kosten dekkingen geen/extra/compleet?

Bij het kiezen van je reisverzekering is het belangrijk om rekening te houden met de dekking van je ziektekostenverzekering en daar de dekking van je reisverzekering op af te stemmen. Hiervoor kun je binnen je reisverzekering kiezen uit de dekkingen 'geen', 'extra' of 'compleet'.

Wanneer je kiest voor 'geen' medische kosten dekking, dan dekt je reisverzekering eventuele medische kosten niet. Je kunt tijdens de reis dan alleen terugvallen op de dekking van je zorgverzekering op het gebied van medische kosten.

Als je gedurende je reis een ziektekostenverzekering aanhoudt in Nederland, dan geeft de 'extra' dekking voor medische kosten een aanvullende dekking voor medische kosten in het buitenland. Alle noodzakelijke medische kosten worden dan vergoed, in aanvulling op de dekking van je zorgverzekering (zie de polisvoorwaarden voor de exacte dekking).

Heb je tijdens je reis geen ziektekostenverzekering in Nederland, kies dan voor de 'compleet' dekking voor medische kosten. Hiermee ben je volledig verzekerd voor medisch noodzakelijke kosten in het buitenland (zie de polisvoorwaarden voor de exacte dekking).

Kijk voor meer informatie ook op 'Wat doe ik met mijn ziektekostenverzekering?'

Rubriek: Reisverzekeringen Volgende vraag

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Kies een andere rubriek of neem contact met ons op!