TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Reisverzekeringen (FAQ)

Zoek op trefwoord

Kan ik mijn reisverzekering tijdens de reis verlengen?

Een reisverzekering moet worden afgesloten voor de gehele reisduur, d.w.z. heenreis, verblijf en terugreis. Je reisverzekering gaat dus in op de vertrekdatum van je reis en eindigt op het moment dat je terugkeert in je woonplaats. Houd er rekening mee dat je tijdens je reis niet kunt switchen van reisverzekering, dus wanneer je langer wegblijft is het verlengen van je reisverzekering de enige mogelijkheid.

De Special ISIS verzekering wordt in principe voor (maximaal) een jaar afgesloten en kan vervolgens ieder jaar verlengd worden (tot een maximale reisduur van 4 jaar). Voordeel hiervan is dat je bij een reisduur van meer dan een jaar in eerste instantie alleen de premie voor het 1e jaar hoeft te betalen en bij de verlenging van je verzekering pas de rest van de premie.

Wanneer je reis langer gaat duren, dan kun je een verlenging van je reisverzekering aanvragen. De Globetrotter Verzekering en de Europeesche Lang-op-Reis verzekering kunnen alleen met hele maanden (Globetrotter) of periodes van 30 dagen (Lang-op-Reis verzekering) verlengd worden. Bij de Special ISIS verzekering kun je zowel met hele maanden als met losse dagen verlengen (tot een maximum van 15 losse dagen per maand). Houd er rekening mee dat iedere reisverzekering een maximale reisduur heeft (Globetrotter Verzekering 2 jaar, Lang-op-Reis verzekering 720 dagen en Special ISIS 4 jaar).

De Doorlopende Verzekering voor Reizen heeft een maximale reisduur van 60, 90 of 180 dagen. Een langere reisduur is niet mogelijk. Het tijdens de looptijd van de verzekering wijzigen van de maximale reisduur (bv. van 60 naar 180 dagen) kan wel.

Mocht een verlenging gewenst zijn, dan kun je hiervoor per e-mail een aanvraag bij ons indienen. Wij informeren je vervolgens over de extra premie en vragen de verlenging van je verzekering aan bij de verzekeringsmaatschappij. Zodra de verlenging akkoord is sturen we je hiervan per e-mail een bevestiging en kun je de extra premie overmaken. Houd er rekening mee dat een verlenging moet zijn doorgevoerd voordat de oorspronkelijke einddatum verstreken is, anders kan de verzekeringsmaatschappij de verlenging weigeren!

Heb je na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen over het verlengen van je reisverzekering? Neem dan even contact met ons op!

Rubriek: Reisverzekeringen Volgende vraag

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Kies een andere rubriek of neem contact met ons op!