TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Overige reisproducten (FAQ)

Zoek op trefwoord

Wat is het verschil tussen de 'Annulering' en 'Allrisk Annulering' dekking?

Een annuleringsverzekering heeft twee functies. Wanneer je de reis voor vertrek moet annuleren wegens een 'onvoorziene omstandigheid' dan vergoedt een annuleringsverzekering de financiële schade (bv. de ticketprijs). Daarnaast geeft een annuleringsverzekering een financiële vergoeding (o.b.v. de reissom per dag) wanneer je op reis bent en voortijdig je reis moet afbreken. Enkele voorbeelden van onvoorziene omstandigheden zijn ernstige ziekte van jezelf of ernstige ziekte of overlijden van je naaste familie.

Via de gewone 'Annulering' dekking zijn de kosten van een eventuele annulering en de kosten van ongebruikte reisdagen verzekerd. Houd er wel rekening mee dat je alleen aanspraak kunt maken op deze dekking bij omstandigheden die in de polisvoorwaarden genoemd worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ernstige ziekte en/of overlijden van naaste familie (ook 3e graad!). De vergoeding bedraagt dan 100% van de annuleringskosten.

Via de unieke 'Allrisk Annulering' dekking kun je aanvullend op de in de polisvoorwaarden genoemde omstandigheden helemaal zelf bepalen om welke reden je wilt annuleren. Er dient wel sprake te zijn van een aantoonbare reden die voor jou persoonlijk belangrijk is. Deze reden moet buiten je schuld en onvoorzien zijn. Bijvoorbeeld als je beste vriend(in) ernstig ziek wordt of als je door een reden waarop je zelf geen invloed hebt een (her)tentamen moet maken en daardoor niet op reis kunt. Je krijgt dan 75% van de annuleringskosten vergoed. De omstandigheden 'geen zin', 'slecht weer', een faillissement van de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij en een calamiteit waarvoor het Calamiteitenfonds een vergoeding geeft zijn geen geldende redenen om aanspraak te maken op de Allrisk Annulering dekking.

Let op: een (losse) annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na boeking worden afgesloten!

Tip: Bekijk ook onze doorlopende Annuleringsverzekering en Allrisk Annuleringsverzekering!

Rubriek: Overige reisproducten Volgende vraag

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Kies een andere rubriek of neem contact met ons op!