TunaFish
Meer opties...
Meer opties...
Zoeken op Overige

Hotels & Hostels (FAQ)

Zoek op trefwoord

Welke keuzes heb ik qua 'type' en 'type kamer' bij een accommodatie?

Bij het zoeken van een accommodatie via de hotel & hostel sectie kun je kiezen voor een:

- Apartment
- Campsite
- Guesthouse
- Hostel
- Hotel

Daarnaast kun je een keuze maken voor het type van de kamer:

- Dorm / private
- Ensuite / shared

De benamingen voor 'Apartment' (apartement) en 'Campsite' (camping) spreken voor zich?!

Een 'guesthouse' is een eenvoudige en meestal kleinschalige accommodatie, waarbij je te gast bent bij de eigenaar van de accommodatie. Andere benamingen voor dit type accommodatie zijn bed & breakfast (b&b) of inn.

Een 'hostel' staat oorspronkelijk bekend als een 'jeugdherberg', oftewel een accommodatie waar (alleen) 'de jeugd' kan overnachten. Tegenwoordig staat een hostel accommodatie voor een low budget / medium budget accommodatie voor reizigers, waar je een bed in een slaapzaal (dorm) of een kamer (private) reserveert. Wanneer je voor een slaapzaal kiest, dan kun je vaak kiezen voor een gemengde slaapzaal (mixed), of voor een slaapzaal voor alleen mannen of vrouwen (male / female). Vaak heeft een hostel de mogelijkheid om zelf je maaltijd klaar te maken, soms worden er (net als in een hotel) maaltijden geserveerd. Bij een hostel is er vaak sprake van een gedeeld toilet en/of badkamer (shared), hoewel een eigen badkamer op de kamer (private) ook steeds meer voorkomt. Ook beschikt een hostel vaak over gemeenschappelijke ruimtes, waar je in contact kunt komen met andere reizigers.

In een 'hotel' heb je vaak minder contact met andere reizigers omdat je minder 'shared' faciliteiten hebt. Wel zijn de faciliteiten vaak uitgebreider dan in een hostel (bv. 24-uurs receptie, restaurant). De kwaliteit loopt van eenvoudig (één ster) tot zeer luxueus (5 sterren).

Rubriek: Hotels & hostels Volgende vraag

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Kies een andere rubriek of neem contact met ons op!